Måling: Befolkningen har stor tillid til regeringens håndtering af corona

Lukning af skoler, forsamlingsforbud, lukning af skoler, hjemsendelse af offentligt ansatte og store hjælpepakker til private og selvstændige er blandt regeringens tiltag for at inddæmme spredning af coronavirus. Det har bred opbakning i befolkningen.
Indgrebene, som er blevet kaldt de mest omfangsrige siden besættelsen, møder bred opbakning viser en måling fra Voxmeter. | Foto: Philip Davali//
Indgrebene, som er blevet kaldt de mest omfangsrige siden besættelsen, møder bred opbakning viser en måling fra Voxmeter. | Foto: Philip Davali//
RITZAU

85,2 procent af befolkningen er enten enig eller helt enig i regeringens håndtering af coronakrisen.

4,0 procent af befolkningen er enten uenig eller helt uenig i regerings håndtering.

Det viser en måling fra Voxmeter.

Den er lavet fra 16. til 18. marts. Målingen baserer sig på telefoninterview med 1035 repræsentativt udvalgte personer.

Regeringen er kommet med et hav af tiltag for at inddæmme spredningen af coronavirus. Blandt andet er det ikke længere tilladt at samles mere end ti personer i offentligheden. Det gælder både indendørs og udendørs.

Skoler og uddannelsessteder holder desuden lukket i øjeblikket. Foreløbig til og med næste uge. Men der har allerede været signaler fra sundhedsmyndighederne om, at perioden skal forlænges.

Desuden har regeringen - sammen med Folketingets partier - præsenteret en række hjælpepakker til erhvervslivet, som lider på grund coronaudbruddet.

Eksempelvis skal shoppingcentre, restauranter, barer, natklubber, fitnesscentre, frisører, solcentre, tatovører, vandpibecaféer og andre butikker, hvor personer kommer i tæt kontakt, holde lukket frem til 30. marts.

I målingen er de adspurgte blevet stillet spørgsmålet "I hvilken grad er du enig eller uenig i følgende: Jeg har tillid til regeringens håndtering af situationen?".

Mens et stort flertal altså har tillid til regeringen, så svarer 9,4 procent "hverken enig eller uenig", mens 1,3 procent svarer "ved ikke".

Cheføkonom om nye ledighedstal: "Tragisk at se"

Det danske arbejdsmarked var i topform før coronaudbrud

Over halvdelen af alle virksomheder frygter fyringer: "Vi befinder os i en historisk krise" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også