Horesta efter forlænget lukning: Vi frygter for virksomhedernes fremtid

Forlænget lukning af restauranter forstærker krisen, mener man i brancheorganisationen Horesta.
Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i Horesta. | Foto: Stine Bidstrup / Ritzau Scanpix.
Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i Horesta. | Foto: Stine Bidstrup / Ritzau Scanpix.

Arbejdsgiverorganisationen Horesta frygter for fremtiden for virksomhederne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Udmeldingen fra brancheforeningen kom mandag efter statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor det kom frem, at perioden for nedlukningen af Danmark forlænges med et par uger.

Det skriver brancheforeningen Horesta i en pressemeddelelse.

Regeringens beslutning om forlængelse betyder, at bl.a. restauranter, barer, diskoteker og cafeer vil forblive lukket til og med 2. påskedag.

"Vi har fuld tillid til myndighedernes vurdering af, at der er behov for at forlænge lukningen. Hensynet til vores sundhed og sikkerhed må og skal veje tungest af alt. Men konsekvensen af beslutningen forstærker den historiske krise i vores erhverv yderligere," siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i Horesta.

Hun efterspørger samtidig en løsning på indbetaling af A-skatter og arbejdsmarkedsbidrag, som forfalder henholdsvist d. 31 marts for store virksomheder og 14. april for små og mellemstore virksomheder.

"Det kan ikke være rigtigt, at der henvises til, at systemerne ikke kan klare en udskydelse af skatteindbetalingen af de lønninger, som skal udbetales for marts måned. Man kan jo i givet fald bare lade være med at udsende rykkere for den manglende A-skatteindbetaling. Der er brug for likviditet her og nu, hvis ikke de første virksomheder skal dreje nøglen rundt om meget kort tid," siger Katia K. Østergaard.

Hun peger på, at netop virksomhederne under Horesta vil komme til at lide særligt under de langvarige effekter af coronavirusset.

"Vi ser allerede nu eksempler på events til sommer og efteråret, der bliver aflyst. Krisen i vores erhverv er på ingen måde forbi, den dag samfundet åbnes igen. Vi må forberede os på et langt efterspil, inden efterspørgslen i vores erhverv er tilbage på et normalt niveau," siger Katia K. Østergaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også