PolicyWatch

A-kasse med opfordring til politikerne: Drop karensperiode for selvstændige

Selvstændige virksomhedsejere kan komme i alvorlige økonomiske problemer under coronakrisen, og derfor opfordrer a-kassen Ase til, at de skal kunne få dagpenge med det samme, hvis de lukker deres virksomhed.

Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Hvis en selvstændig erhvervsdrivende lukker sin virksomhed, skal han eller hun først igennem en karensperiode, inden det er muligt at komme ind i dagpengesystemet.

Men den praksis bør afskaffes under coronakrisen, mener a-kassen Ase, der har selvstændige erhvervsdrivende som medlemmer.

Adm. direktør Karsten Mølgaard Jensen fortæller i en pressemeddelelse, at a-kassen i løbet af den seneste uge har fået henvendelser fra mere end 2000 medlemmer, og nogle af dem er så hårdt ramt af coronakrisen, at de ikke ser anden udvej end at lukke virksomheden.

"I den situation rammes selvstændige urimeligt hårdt af en tre ugers karensperiode, med mindre virksomheden er gået konkurs, så er det kun en uge. Lønmodtagere, der opsiges fra deres arbejde, har ingen karensperiode, og dermed ret til dagpenge fra første ledighedsdag," siger Karsten Mølgaard Jensen i pressemeddelelsen.

 

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier