De offentligt ansattes corona-vilkår er på plads

Hjemsendelsesperioden for offentligt ansatte grundet coronakrisen blev mandag forlænget frem til 13. april.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Regeringen og det offentlige arbejdsmarkeds parter er enige om aftale for de offentlige ansattes rettigheder i hjemsendelsesperioden grundet coronaudbruddet.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

"Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, blev fredag 13. marts hjemsendt i to uger. Mandag blev hjemsendelsesperioden forlænget til og med den 13. april 2020."

"Parterne på det offentlige arbejdsmarked har indgået aftaler om de offentlige ansattes rettigheder og vilkår i hjemsendelsesperioden," står der i pressemeddelelsen.

Fredag klokken 11 præsenterer parterne detaljerne i aftalen.

Den delvise lukning af Danmark betyder blandt andet, at offentlige medarbejdere, der ikke varetager samfundskritiske funktioner, fortsat skal blive hjemme. Privatansatte opfordres ligeledes til at blive hjemme og begrænse udgang.

På et pressemøde i mandags opfordrede statsminister Mette Frederiksen (S) de offentlige parter til at lade sig inspirere af den trepartsaftale om blandt andet lønkompensation, som gælder privatansatte.

"Der vil også være offentligt ansatte, som bliver sendt hjem, uden at kunne arbejde hjemmefra. Her er vi nu i dialog med de offentlige organisationers forbund om de vilkår," sagde Mette Frederiksen ifølge Jyllands-Posten.

"Staten dækker en stor del af medarbejdernes løn, virksomheden resten og medarbejderne bidrager ved selv at bruge fem fridage."

"Der er selvfølgelig forskel på det private og offentligt arbejdsmarked, men i den her tid viser alting jo, hvor afhængig vi er af hinanden," tilføjede hun.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også