PolicyWatch

"Elbil-ejere vil straffe grådighed i fremtidens marked for opladning"

Drivkraft Danmark, der bl.a. organiserer landets tankstationer, opfordrer med fem hovedprincipper Folketinget at sikre et marked med fri konkurrence blandt ladeoperatører og uden afhængighed af statsstøtte.

Foto: Mikkel Hørlyck

Med udsigten til mellem 1 og 1,5 mio. elbiler på de danske veje i 2030 og et hovedelement i den grønne omstilling herhjemme bør Folketinget sikre sig, at rammerne for opladning kommer på plads med fri og lige konkurrence blandt fremtidens operatører af ladestandere.

"Markedet belønner dem, der har fokus på forbrugernes behov og straffer grådighed. Derfor bør der være mere fokus på, hvordan man understøtter fremtidens marked, frem for hvordan man understøtter de enkelte ladeoperatører," skriver Drivkraft Danmark, branche- og arbejdsgiverforening for bl.a. landets tankstationer og raffinaderier, i sine anbefalinger til folketingets klimaudvalg og transportudvalg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier