Nye retningslinjer skal hjælpe erhvervslivet i gang igen

For så småt at kunne åbne en række erhverv har erhvervsminister Simon Kollerup søndag præsenteret nye retningslinjer for de erhverv, der mandag kan åbne igen.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/SØREN EIBYE SVENSTRUP

Dele af erhvervslivet har været lukket ned på grund af risikoen for coronasmitte. Det gælder blandt andet frisører, massører, tatovører og lignende liberale serviceerhverv med tæt menneskelig kontakt. Fra mandag får de mulighed for at åbne igen. Ligeledes bliver det igen muligt at gennemføre praktisk køreundervisning i skolevogne.

For at kunne genåbne er der gjort klart, at smittespredning af coronavirus kan begrænses, og derfor har regering og sundhedsmyndigheder søndag eftermiddag præsenteret nye retningslinjer, som gælder for erhverv, der igen åbner mandag.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger om retningslinjerne.

"Vi skal selvfølgelig genåbne på en ansvarlig måde, så både kunderne og medarbejdere kan være trygge. Derfor har vi udarbejdet retningslinjer, så virksomhederne ved, hvordan de bør indrette sig, og vi andre kan gå til frisøren med ro i maven," siger han på søndagens pressemøde.

Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog med erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter, og arbejdstilsynet og Erhvervsstyrelsen vil løbende vejlede og kommunikere om retningslinjerne.

Erhvervsorganisation mener aftale lukker flere virksomheder ind

Lang ledighedskø er blevet en anelse kortere

3F: Høj ledighed vil kunne mærkes om et halvt år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også