V og R: Hurtig udbetaling af faste udgifter haster også

Regeringen foreslår at udbetale lønkompensation med det samme og at udskyde kontrollen af ansøgningerne.
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det er positivt, at regeringen straks vil udbetale lønkompensation til trængte virksomheder og selvstændige, men det er ikke nok ifølge Venstre og De Radikale.

Begge partier påpeger, at kun et fåtal af virksomheder har modtaget kompensation for deres faste omkostninger, som er en anden hjælpepakke.

"Straksudbetalingen af lønkompensation betyder desværre ikke, at vi er i mål endnu. For det er ikke kun løn, der skal betales nu her."

"Det er også huslejen, leasingkontrakterne og en lang række af andre faste omkostninger," siger Tommy Ahlers (V), der er medlem af Erhvervsudvalget, i en skriftlig kommentar.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) foreslår onsdag at udbetale lønkompensation med det samme og at udskyde kontrollen af ansøgningerne om milliardhjælp.

Det er der flertal for, men Venstre og De Radikale savner altså mere.

En undersøgelse fra interesseorganisationen SMVdanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder, viser, at et fåtal af virksomheder har fået kompensation for faste udgifter.

Blandt de virksomheder, der har søgt, har kun to procent modtaget pengene.

"Rigtig mange små og store virksomheder mangler stadig at modtage hjælpen for de omkostninger, og det er helt afgørende, at erhvervsministeren sørger for, at samtlige hjælpeordninger kan komme ud til virksomhederne, hvis vi skal holde hånden under danske arbejdspladser," siger Tommy Ahlers.

Og De Radikale er enige.

"Vi vil meget gerne se på, hvordan vi kan få skub i det, for det er der også behov for. Det skal også gå hurtigere," siger erhvervsordfører Katrine Robsøe (R).

Hun glæder sig dog over onsdagens melding.

"Der er meget stort behov for, at pengene kommer ud til virksomhederne - både lønkompensation og kompensation til selvstændige," siger hun.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også