PolicyWatch

Forsamlingsforbud hæves til op til 50 personer i fase 3

Forsamlingsforbud hæves til 30-50 personer fra 8. juni. Det fremgår af aftalen, som er offentliggjort fredag.

Foto: Philip Davali//

Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale om genåbningens fase 3, som ventes at blive igangsat 8. juni. Heri står, at forsamlingsforbuddet vil blive hævet til mellem 30 og 50 personer.

Det fremgår af aftalen, som er offentliggjort fredag morgen.

Derudover er kulturinstitutioner, højskoler og indendørs idræts- og foreningsliv en del af aftalens fase 3.

Planerne for tredje fase forudsætter, at stigningen i smittede og indlagte "ud fra en helhedsbetragtning ikke er større end ventet" ved fase 2 i genåbningen, lyder det i aftalen.

Det betyder, at en ekspertgruppe fra Statens Serum Institut (SSI) før 8. juni vil lave nye beregninger om smitteudviklingen på baggrund af aktuelle tal.

Morten Østergaard, politisk leder af De Radikale, glæder sig over, at de brede linjer for de næste faser af genåbningen nu kan præsenteres for offentligheden.

"Vi er blevet enige om en samlet genåbningsplan, som baserer sig på en tillid til befolkningens sunde fornuft og vilje til at holde afstand og fortsætte en høj hygiejnisk standard," siger han.

"Det er jeg fantastisk glad for, for nu kan alle få lov at se, hvad der kommer til at ske, hvis vi alle bliver ved med at gøre vores."

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier