PolicyWatch

Østergaard efter tysk melding: Grænsen bør åbnes 15. maj

De Radikales leder ser ingen grund til tøven hos S-regering. Når Tyskland er klar, bør grænsen åbnes 15. maj.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Danmark bør åbne grænsen til Tyskland den 15. maj.

Det siger De Radikales leder, Morten Østergaard, efter at den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, onsdag har udtalt, at Tyskland er villig til at åbne grænsen til Danmark den 15. maj.

Dermed stiger presset på S-regeringen for at åbne grænsen. I forvejen har borgmestre fra en række jyske kommuner rykket regeringen for svar af hensyn til turistsæsonen.

Med Tysklands melding er der ikke grund til at tøve længere, mener Morten Østergaard:

"Jeg synes, det er en fremstrakt hånd fra Tyskland, som er lige til at række ud efter. Det har kæmpestor betydning for de brancher, der er hårdest ramt, at vi kan få en sommersæson med tyske turister," siger Morten Østergaard.

Den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, sagde på et pressemøde onsdag formiddag, at Tyskland efter to måneders nedlukning nu er klar til at åbne grænsen.

Det vil dog ifølge Seehofer først ske, når der er indgået en aftale med den danske regering.

Han siger, at Danmark har givet udtryk for, at en åbning skal ske i fællesskab med de andre nordiske lande.

Tyskland vil lave en aftale om grænseåbning, "så snart den danske regering har afsluttet sin løbende konsultation med nabolandene", siger Seehofer.

Tyskland har allerede lavet aftaler med Frankrig, Schweiz og Østrig om en delvis genåbning af grænserne fra 15. maj, siger Seehofer.

Derfor er der ikke meget at betænke sig på, mener Morten Østergaard.

"Der er mange danskere, som er i klemme. Dansk-tyske par. Folk, der bor i Tyskland, men har sommerhuse i Danmark. Folk, der vil besøge slægtninge. Også af hensyn til de mennesker, bør vi hugge til og tage imod tilbuddet om at åbne," siger Morten Østergaard.

Han mener ikke, at regeringen behøver at indkalde til nye forhandlinger. Det er allerede aftalt, at regeringen skal melde ud om grænseåbninger inden 1. juni efter dialog med nabolandene.

"Nu er der en klar invitation fra den store nabo mod syd. Så er det bare om at hugge til," siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier