PolicyWatch

Statsministeren varsler ny tele-lovgivning med fokus på 5G-leverandører

Teleområdet vil fremover være kritisk infrastruktur samt et sikkerhedspolitisk spørgsmål, siger Mette Frederiksen, som varsler ny lovgivning på blandt andet 5G-området.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Telekommunikation vil fremover være en del af den kritiske infrastruktur i Danmark, og derfor varsler statsminister Mette Frederiksen (S) en række lovinitiativer på teleområdet og særligt 5G-området, skriver Berlingske.

Statsministeren mener, at telekommunikation er et sikkerhedspolitisk emne, og derfor kan man ikke blot anskue en 5G-leverandør som blot en almindelig leverandør til telebranchen.

Mette Frederiksen fortæller, at hun satser på, at den nye lovgivning er klar, når Folketinget samles næste gang, og at lovgivningen i øvrigt også skal gælde i Grønland og Færøerne.  

"Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket," siger Mette Frederiksen til Berlingske.

Meldingen kommer, efter at Berlingske torsdag kunne fortælle, at Huawei i breve til to danske statsministre har forsøgt at øve indflydelse.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier