PolicyWatch

Statsministeren varsler ny tele-lovgivning med fokus på 5G-leverandører

Teleområdet vil fremover være kritisk infrastruktur samt et sikkerhedspolitisk spørgsmål, siger Mette Frederiksen, som varsler ny lovgivning på blandt andet 5G-området.

Foto: Niels Christian Vilmann//

Telekommunikation vil fremover være en del af den kritiske infrastruktur i Danmark, og derfor varsler statsminister Mette Frederiksen (S) en række lovinitiativer på teleområdet og særligt 5G-området, skriver Berlingske.

Statsministeren mener, at telekommunikation er et sikkerhedspolitisk emne, og derfor kan man ikke blot anskue en 5G-leverandør som blot en almindelig leverandør til telebranchen.

Mette Frederiksen fortæller, at hun satser på, at den nye lovgivning er klar, når Folketinget samles næste gang, og at lovgivningen i øvrigt også skal gælde i Grønland og Færøerne.

"Vi er nødt til at sikre os, at vi kan stole på leverandørerne, og at de er troværdige. Og det gælder for alle dele af 5G-netværket," siger Mette Frederiksen til Berlingske.

Meldingen kommer, efter at Berlingske torsdag kunne fortælle, at Huawei i breve til to danske statsministre har forsøgt at øve indflydelse.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie, ITWatch.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier