PolicyWatch

Partiledere holder ikke igen med ønsker til udvidet genåbning

Partiledere mener, at kulturlivet bør være en del af en udvidet genåbning, som statsministeren lægger op til.

Foto: Philip Davali//

Få timer før statsminister Mette Frederiksen (S) skal mødes med partiledere fra alle Folketingets partier i en direkte tv-debat på DR og TV2, har hun indkaldt dem til møde i næste uge.

Her vil hun på baggrund af en rapport fra Statens Serum Institut drøfte muligheden for at fremskynde dele af genåbningen.

Den invitation tager partierne glade imod. Men der er også undren over, at der skal gå en hel uge, inden en yderligere genåbning kan blive drøftet.

Mette Frederiksen skriver i en mail til partilederne, at den positive udvikling i antallet af smittede kan betyde, at eksempelvis "en stor del af dansk kulturliv kan åbne tidligere end først planlagt".

Kulturinstitutioner som museer og zoologiske haver er først en del af genåbningens fase 3.

Søren Pape Poulsen, der er formand for De Konservative, opfordrer regeringen til at tage en hurtigere beslutning om en åbning af kulturlivet, fordi mange danskere i næste uge holder fri i forbindelse med Kristi himmelfartsdag.

"God nyhed om mulighed for at åbne mere. Men hvorfor vente til midt i næste uge med det møde blandt partilederne," skriver han på Twitter.

"Lad os træffe hurtig beslutning, så danskerne kan få gavn af det i Kristi himmelfartsferien. Kultur- og oplevelsestilbud til danskerne gør ferien lidt sjovere."

Den politiske leder for De Radikale, Morten Østergaard, erklærer sig enig.

"Lad os mødes i morgen, så danskerne kan høste frugterne af den indsats, de har gjort. Og lad os da få de unge i uddannelse også," skriver han på Twitter.

Pia Olsen Dyhr, formand for SF, mener også, at kulturlivet skal stå først for, når næste del af genåbningen bliver aftalt.

Desuden skal højskolerne have lov at åbne, og 1. og 2. g'erne skal tilbage på gymnasierne. Det hele under den forudsætning, at smitten fortsat går den rigtige vej.

"Jeg synes, det er på tide, at danskerne får lov at besøge et museum og får noget kultur ind under huden," siger hun.

"Vi er også meget optaget af, at nogle af de ting, som ligger i fase 4, sandsynligvis kan komme tidligere i gang. Der mener jeg, at 1. og 2. g'erne kan få lov at komme tilbage, når 3. g'erne alligevel går på læseferie," siger Pia Olsen Dyhr.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier