PolicyWatch

Rasmus Nordqvist bliver SF-ordfører for fiskeri og udvikling

Den nyslåede SF'er har fået sine ordførerskaber i Folketinget og er især glad for udviklingsområdet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den nyslåede SF'er Rasmus Nordqvist bliver partiets ordfører for udvikling, nordisk samarbejde, fiskeri og grønt iværksætteri.

Det oplyser SF.

Rasmus Nordqvist glæder sig til at give sig i kast med det hele, men fremhæver særligt udviklingsområdet som vigtigt.

"Det er et afgørende område i en tid med corona- og klimakrise. Der er i den grad brug for en god og aktiv udviklingspolitik," siger han.

Rasmus Nordqvist meldte sig ud af Alternativet, som han er medstifter af, den 9. marts i indeværende år.

Han forlod partiet sammen med tre andre folketingsmedlemmer for Alternativet, der dermed blev reduceret til blot at have en enkelt politiker på tinge, nemlig Torsten Gejl.

Derefter blev Rasmus Nordqvist løsgænger i Folketinget, men den 12. maj blev han præsenteret som nyt folketingsmedlem for SF.

Det var partiets rød-grønne profil, der var tiltrækkende, lod Rasmus Nordqvist forstå.

I Alternativet besad han i lang tid posten som politisk ordfører, og derudover var han partiets ordfører for klima og finanspolitik samt Europa.

Og selv om Rasmus Nordqvists tidligere ordførerskaber ikke ligefrem lugter af fisk, mener han dog at være rustet til også at beskæftige sig med også det område.

"Fiskeri har jeg beskæftiget mig med som medlem af Europaudvalget, hvor man ofte taler om det. Så jeg er super glad for det, jeg har fået. Det er vigtige områder i den tid, vi lever i.Det er områder, jeg kender til. Så jeg føler, jeg er godt rustet til at gå ind i dem," siger Rasmus Nordqvist.

Ordførerskabet for udvikling ryger fra partifællen Halime Oguz’ bord og over til Rasmus Nordqvist, mens SF'eren Carl Valentin hidtil har været ordfører for fiskeri.

Ellers er der ikke foretaget rokader i partiets ordførerskaber.

Tidligere profil for Alternativet melder sig ind i SF

Tidligere formandskandidat melder sig ud af Alternativet

Uffe Elbæk starter nyt politisk projekt med afhoppere 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier