PolicyWatch

Regeringens energiøer vil hæve prisen for havvind med milliarder

Finscreening af Danmarks havarealer viser, at traditionelle havmølleparker vil være op mod en fjerdedel billigere end energiøer. Ørsteds foretrukne model slår ud som både den dyreste og mindst velegnede.

Foto: Cicilie S. Andersen

Med store visioner følger store udgifter. I sidste måned annoncerede regeringen sin plan om, at der frem for de to planlagte havmølleparker i den seneste energiaftale i stedet skal opføres to energiøer i 2030. Det er imidlertid ikke alene et banebrydende nyt koncept, der skal realiseres før nogen havde forventet det. Det er også en langt dyrere model.

Det fremstår af en netop offentliggjort finscreening af det danske havareal, som Cowi har foretaget for Energistyrelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier