Støttepartier presser på for medieforhandlinger

To støttepartier gentager ønske om, at medieforhandlingerne hurtigst muligt kommer på bordet.
Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre og Enhedslisten ønsker snarlige medieforhandlinger efter sommerferien særligt med tanke på de kommende yderligere DR-besparelser i 2022-2023, mens SF mener, at finanslovsforhandlingerne bliver sidste udkald, hvis det skal nås, skriver Altinget.

"Jeg synes faktisk, at det er unfair over for mediebranchen, at forhandlingerne ikke er gået igang. Jo tættere vi kommer på en deadline, jo mere begynder folk i DR at kigge efter nyt job. Det har voldsomme konsekvenser, at vi ikke udviser rettidig omhu," siger Jens Rohde, medieordfører for Radikale Venstre, til mediet.

Da den socialdemokratiske regering tiltrådte i sommeren 2019, blev der præsenteret et såkaldt forståelsespapir, som Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten var blevet enige om. I dét konstaterede parterne, at der ikke længere er flertal for det medieforlig, som VLAK-regering og Dansk Folkeparti blev enige om i sommeren 2018.

"Regeringen vil gøre status på implementeringen af aftalen og på den baggrund indbyde til politiske drøftelser med det mål at styrke dansk public service og blandt andet tage initiativ til, at streamingtjenester bidrager mere til danskproduceret indhold," står der i forståelsespapiret.

En tidsplan for medieforhandlingerne er endnu ikke blevet præsenteret.

Kulturminister Joy nogensen (S) præsenterede i januar regeringens mediepolitiske ønsker. Her blev bl.a. fokus på børn og unge samt lokale og regionale medier betonet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også