PolicyWatch

Erhvervsorganisationer kræver nye hjælpepakker

SMV Danmark og Horesta mener, at genåbningen af Danmark går for langsomt og ønsker derfor nye støtteordninger, når de nuværende udløber. Det skriver Jyllands-Posten.

Foto: Jens Dresling

I to brancheorganisationer for hhv. små og mellemstore virksomheder samt hotel- og restaurantionsbranchen, SMV Danmark og Horesta, mener man, at staten er nødt til fortsat at kompensere danske virksomheder på baggrund af corona-krisen.

Det skriver Jyllands-Posten.

"Når man træffer politiske valg om at gå længere, end der er sundhedsfagligt belæg for, må staten krone til krone betale for det milliardtab, som politikernes forsigtighedsprincip har påført virksomhederne," siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMV Danmark, til avisen.

Han henviser til et dokument fra Sundhedsstyrelsen, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, der viser, at der ikke var sundhedsfagligt belæg for det generelle forsamlingsforbud med en øvre grænse, som regeringen vedtog i marts – og som gjorde det sværere at få kompensation.

Katia K. Østergaard, adm. direktør hos Horesta, vil ikke kritisere nedlukningen men er til gengæld kritisk over for genåbningsfasens "mange restriktioner og ulogiske forbud". Hun lægger op til, at erhvervslivets organisationer og regeringen mødes i august for at forhandle om en ny hjælpepakke.

Erhvervsminister Simon Kollerup har ikke svaret på Jyllands-Postens spørgsmål om, hvordan han forholder sig til ønsket om en ny støtteordning.

 

 

 

Krisen kradser i Europa: 253.000 blev ledige i maj

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier