PolicyWatch

Aftale om genåbningens fase 4 er på plads

Forsamlingsforbuddet på 100 opretholdes, og seksdagesreglen bortfalder i fase 4, der er forhandlet på plads.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Folketingets partier har fredag aften indgået en aftale om genåbningens fase 4. Partiernes ordførere er trådt ud af forhandlingslokalet cirka klokken 22.00, hvor aftalen præsenteres.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) oplyser, at forsamlingsforbuddet på 100 personer opretholdes. Seksdagesreglen for turister bortfalder.

Forsamlingsforbuddet skal diskuteres igen til oktober, siger Hækkerup. Nattelivet får en mindre håndsrækning, fremgår det desuden.

"Vi vil give mulighed for, at natteliv vil omdannes til barer inden for sundhedsfaglige retningslinjer, så der kan være aktivitet der," siger Nick Hækkerup.

Venstres næstformand, Inger Støjberg, fremhæver, at der nu kommer stikprøvekontroller for at sikre, at folk overholder en eventuel karantæne.

"Hvis ikke det havde været for et fælles borgerligt pres, så havde det ikke været stikprøver og den del, der var kommet til at fylde så meget i aftalen."

Hun understreger, at stikprøverne gælder alle grupper - også "fiskere i Thyborøn".

Aftalen om fase 4 kommer, efter at partierne onsdag forhandlede i ti timer uden at komme frem til en aftale. Torsdag tog de en pause, og fredag genoptog partierne så forhandlingerne klokken 16.00, hvorpå de forhandlede til omkring klokken 22.00.

/ritzau/

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier