PolicyWatch

Løkke går imod Ellemanns parlamentariske linje – i tænkeboks om nyt parti

Modsat Venstres nuværende formand Jakob Ellemann-Jensen mener tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke, at det giver mening alene at orientere sig mod de borgerlige partier i forsøget på at genindtage statsministerkontoret.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den tidligere statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen overvejer at starte et nyt politisk parti.

Det siger han til flere medier.

Mandag udkommer Lars Løkke Rasmussens bog, "Om de fleste og det meste".

Her fortæller han, at han endnu er uafklaret om sin fremtid i politik. Men han afviser ikke et comeback, og han siger, at han er tæt på at tage en beslutning.

Til flere medier siger Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med bogudgivelsen, at det ikke kan ske i regi af Venstre eller i et andet eksisterende parti.

Til gengæld vil han ikke afvise, at det kan ske i regi af et helt nyt parti.

Det var i august 2019, at Lars Løkke Rasmussen efter et tungt pres fra Venstres bagland trak sig som formand.

Han havde ovenpå valgnederlaget i 2019, mens han stadig var formand for Venstre, vurderet, at en blå regering kun kunne komme igen ved at samarbejde med Radikale Venstre.

Går imod Ellemanns parlamentariske linje

I sin nye erindringsbog slår han igen fast, at det i hans øjne ikke giver mening alene at orientere sig mod de borgerlige partier i forsøget på at genindtage statsministerkontoret.

Men det er stik imod den linje, som Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, fremhævede på partiets sommergruppemøde tidligere i august.

V-formanden lagde her afstand til De Radikale og afviste enhver tanke om et regeringssamarbejde.

Lars Løkke Rasmussen lægger over for medierne ikke skjul på, at Jakob Ellemann-Jensens analyse adskiller sig fundamentalt fra hans egen.

"Jeg må bare konstatere, at på Venstres sommergruppemøde gik man tilbage til et andet sted, end hvor jeg synes, vi skal være," siger han til Jyllands-Posten.

"Der er en konflikt, den kan jeg ikke få til at gå væk," tilføjer han i Politiken.

Venstre vil ikke svare på spørgsmål om Lars Løkkes udtalelser. Partiets politiske ordfører, Sophie Løhde, skriver i en sms:

"Det er velkendt, at Lars (Løkke Rasmussen, red.) gerne ville lave en regering hen over midten. Det blev ikke til noget. Og Venstre har i dag en ny formand, som fra start har sat en klar borgerlig-liberal retning, som der er bred opbakning til i Venstre."

"Uanset parti er det altid svært at give slip som statsminister og formand, og jeg tror, man skal se Lars' udtalelser i den sammenhæng. Men det ændrer ikke på Venstres politik," skriver hun til flere medier.

Ellemann-Jensen: Venstre vil bevare regionerne 

De Radikale: En stemme på Venstre er en stemme på Vermund 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier