Finansminister nedsætter kommission der skal få flere i arbejde

Et nyt sæt redskaber og en ny kommission skal finde på nye veje til at få flere i beskæftigelse.
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil have flere i arbejde "uden brug af gulerod eller pisk". | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Finansminister Nicolai Wammen (S) vil have flere i arbejde "uden brug af gulerod eller pisk". | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny kommission nedsat af finansminister Nicolai Wammen (S) skal med en ny type reformer få sat flere personer i sving på arbejdsmarkedet. Det skriver Jyllands-Posten.

"Førstegenerationsreformer har for en stor del leveret det, de kan. Det var ofte et spørgsmål om gulerod eller pisk. Nu vil vi investere i at få mennesker bragt ind i en ny livssituation, der giver værdi for dem selv og for samfundet," siger Nicolai Wammen til avisen.

I et notat bliver der bl.a. peget på potentialet, hvis ledigheden for nyuddannede nedbringes, flere med indvandrebaggrund kommer i arbejde, og flere unge får en uddannelse lyder det, men ifølge formand for den nye kommission Nina Smith, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, kan man ikke på forhånd sige, hvor stort potentialet er.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også