Myndighederne indfører forbud mod salg af alkohol efter 22 - og lover hjælp til virksomheder

Fra på mandag kan der efter klokken 22 ikke længere købes alkohol i kiosker og detailhandel. Finansminister lover hjælpepakker til virksomheder, der bliver ramt at nye restriktioner.
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Fra på mandag bliver al salg af alkohol forbudt efter klokken 22. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde fredag.

"Der kan man altså ikke ikke længere gå ned om hjørnet til 7-eleven og købe alkohol," siger hun.

Dermed bliver det altså forbudt for kiosker og detailhandlen at sælge alkohol efter klokken 22.

Kravet indføres, efter at coronasmitten i Danmark har været stigende den seneste tid. Der er fredag bekræftet 859 smittetilfælde med coronavirus det seneste døgn Det er det højeste antal, der er registreret i Danmark under coronakrisen.

Restriktionen er en tilføjelse til kravet om, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet frem til 2. januar.

Derudover bliver kravet om mundbind eller visir, når man står eller går på en restaurant, bar eller café også forlænget frem til 2. januar. Restriktionen gælder både gæster og ansatte.

Derudover sænkes forsamlingsforbuddet igen fra 50 til 10 personer i hele landet. Det gælder fra mandag og foreløbigt fire uger frem.

Finansminister Nicolai Wammen (S) siger på pressemødet, at regeringen vil sikre hjælpepakker til de virksomheder, der igen bliver ramt af det skærpede forsamlingsforbud.

"Der er virksomheder, der i dag er pressede. Når vi laver nye restriktioner, så ved vi godt, at deres vilkår ikke bliver nemmere," siger han.

"Vi ved også, at det kan virke som en stor mundfuld. Men hvis vi ikke gjorde det her, risikerede vi at måtte se ind i en situation, hvor vi skal tage endnu mere drastiske skridt i brug."

"Det vil også kunne have en meget stor betydning for danske virksomheder og arbejdspladser," siger han.

Samtidig udtaler Wammen, at regeringen i finansloven vil bruge penge fra "krigskassen" på 9,2 milliarder kroner til at hjælpe dansk erhvervsliv og de danske arbejdspladser bedst muligt igennem krisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også