Mette Frederiksen er testet negativ for coronavirus

Statsministeren er ikke blevet smittet med coronavirus, selv om hun har holdt møde med coronaramt minister.
Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog virtuelt i et pressemøde tidligere onsdag, da hun var i selvisolation og ventede på at blive testet for covid-19. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) deltog virtuelt i et pressemøde tidligere onsdag, da hun var i selvisolation og ventede på at blive testet for covid-19. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Statsminister Mette Frederiksen (S) er testet negativ for coronavirus. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Hun er blevet testet, fordi hun har siddet ved samme møde som justitsminister Nick Hækkerup (S), som er blevet konstateret smittet.

Med den negative test kan statsministeren nu genoptage det arbejde, der kræver, at hun er fysisk til stede. Hun vil dog i videst mulig omfang arbejde virtuelt, indtil hun om to dage igen bliver testet.

I alt har 13 af regeringens 20 ministre - heriblandt statsministeren - måttet selvisolere sig, fordi de har været udsat for smitte.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) meddelte allerede tirsdag, at de var gået i selvisolation på grund af møder med Hækkerup.

Statsministeriet skrev tidligere onsdag, at også social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S), forsvarsminister Trine Bramsen (S) samt kulturminister Joy Mogensen (S) er gået i selvisolation og skal testes efter møder med Hækkerup.

Derudover er en række andre ministre altså også gået i selvisolation og afventer testsvar efter at have været i kontakt med en person, der er testet positiv.

Men det er ikke kun regeringen, som er blevet ramt af coronavirus. Blandt andet blev De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tirsdag testet positiv.

Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er også blevet ramt. Han er indlagt på Odense Universitetshospital, hvor han har fået ilt og bliver behandlet med lægemidlet Remdesivir.

Coronaudbruddet på Christiansborg har ført til, at tirsdagens afstemninger i Folketingssalen og spørgetimen med statsministeren blev aflyst.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også