PolicyWatch

Markant flere danskere arbejder frem til folkepensionen

Diverse tilbagetrækningsreformer har haft en tydelig indvirkning på, hvornår danskerne har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, viser dugfriske tal fra ATP. Med udsigten til en stigende pensionsalder bliver det interessant at se, hvordan arbejdsudbuddet udvikler sig fremover, lyder det fra pensionskassen.

Foto: Miriam Dalsgaard

I takt med en bedre sundhedstilstand og forskellige reformer har øget incitamentet til at udskyde tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet, har danskerne de sidste 20 år trukket sig senere tilbage, ligesom flere arbejder ved siden af pensionen.

Mens den gennemsnitlige faktiske tilbagetrækningsalder er steget og nu overstiger folkepensionsalderen, er andelen af 55-77-årige, som havde trukket sig tilbage faldet fra 1996 til det senest mulige opgørelsesår, 2017.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier