PolicyWatch

Finansiel Stabilitet skal finde ny øverste direktør

65-årige Henrik Bjerre-Nielsen ønsker at forlade Finansiel Stabilitet. Der arbejdes på at finde en afløser.

Den nu 65-årige Henrik Bjerre-Nielsen har været administrerende direktør for Finansiel Stabilitet, siden det blev oprettet. Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Henrik Bjerre-Nielsen, der er administrerende direktør hos Finansiel Stabilitet, ønsker at fratræde sin stilling for at lade sig pensionere.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Finansiel Stabilitet. Det er et selskab, der er ejet af det offentlige, og som blev etableret i kølvandet på finanskrisen.

Mere konkret blev Finansiel Stabilitet stiftet i 2008 under finanskrisen som led i en aftale mellem staten og banksektoren i Danmark for at sikre den finansielle stabilitet.

Selskabet sørger blandt andet for at restrukturere og afvikle visse nødlidende finansielle virksomheder.

Den nu 65-årige Henrik Bjerre-Nielsen har været administrerende direktør for selskabet, siden det blev oprettet.

Men nu ønsker han altså snart at trække sig tilbage.

"Til sommer er det 25 år siden, at jeg for staten begyndte at arbejde med finansielle virksomheder, først som direktør for Finanstilsynet og siden finanskrisen i 2008 som administrerende direktør i Finansiel Stabilitet. Det har i flere år været et pejlemærke for min pensionering," siger Henrik Bjerre-Nielsen.

I pressemeddelelsen oplyses det, at Henrik Bjerre-Nielsen vil fortsætte som administrerende direktør, indtil hans efterfølger er tiltrådt i løbet af 2021.

Han vil være tilknyttet Finansiel Stabilitet i en overgangsfase, indtil han fylder 67 år.

Bestyrelsesformanden for Finansiel Stabilitet, Peter Engberg Jensen, fortæller i pressemeddelelsen, at bestyrelsen nu indleder arbejdet med at finde en afløser for Henrik Bjerre-Nielsen.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier