Horesta kritiserer regeringen for at udstikke nye restriktioner på under et døgn

Regeringen er tidligere blevet kritiseret for korte varslinger i forbindelse med nye restriktioner. "Virksomhederne efterlades nok engang med et varsel på under 24 timer," lyder det fra brancheforeningen efter regeringens pressemøde tirsdag.
"Vi frygter, at mange virksomheder kan blive nødt til at give op – alene på grund af uvished om deres økonomiske fremtid," udtaler politisk direktør Kirsten Munch. | Foto: LISELOTTE SABROE
"Vi frygter, at mange virksomheder kan blive nødt til at give op – alene på grund af uvished om deres økonomiske fremtid," udtaler politisk direktør Kirsten Munch. | Foto: LISELOTTE SABROE

Regeringen og syndhedsmyndighederne bliver igen kritiseret for at give for kort varsel i forbindelse med udstikkelsen af nye restriktioner, som berører muligheden for at afholde ting som konferencer og generalforsamlinger.

Flere gange har arrangementer måttet aflyses mindre end 24 timer, før de skulle afholdes. Det er kritisabelt, lyder det fra brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta.

"Vi har respekt for, at regeringen og sundhedsmyndighederne i den aktuelle situation skærper restriktionerne. Men virksomhederne efterlades nok engang med et varsel på under 24 timer til at aflyse arrangementer og sende gæsterne hjem."

"Det er helt urimelige forhold at byde dem," udtaler Kirsten Munch, politisk direktør i Horesta, i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meldte på et pressemøde tirsdag eftermidag ud, at landets restaurationer og barer med al sandsynlighed skal forberede sig på en forlænget nedlukning på grund af udviklingen i det danske samfund.

"Det kan man godt indstille sit sind på allerede nu," siger Mette Frederiksen med henvisning til den nuværende nedlukning frem til den 17. januar.

"Vi har vist, hvad vi kan i det her land, og nu skal vi i de kommende uger stå sammen og få bragt smitten ned," tilføjede Mette Frederiksen.

Vil have forlænget hjælpepakker

Horesta foreslår oven på pressemødet, at de nuværende hjælpepakker bliver forlænget flere måneder frem, for at hjælpe virksomheder gennem de kommende måneder.

Hun tilføjer, at særligt turisme- og oplevelseserhvervet er under pres, efter at have været ramt af mange måneders nedlukning og perioder med meget lav omsætning.

"Vi frygter, at mange virksomheder kan blive nødt til at give op – alene på grund af uvished om deres økonomiske fremtid. Derfor er det afgørende at få de allerede aftalte hjælpepakker rullet ud nu og samtidig give vished for, at samfundet holder hånden under de virksomheder, der gennem næsten et år har stået forrest i kampen mod corona," siger Kirsten Munch.

Hun peger på, at hjælpepakkerne fra sensommeren og efteråret fortsat ikke er kommet til udbetaling.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også