PolicyWatch

Hackerangreb er alvorligere end hidtil antaget

Hackere, som ifølge USA kan forbindes til Rusland, har muligvis fået fingre i oplysninger hos centrale danske myndigheder og virksomheder.

Oplysningerne kommer frem, efter at USA har udpeget den russiske efterretningstjeneste SVR som bagmand for angrebet, hvilket Rusland flere gange har afvist. | Foto: Niels Hougaard/ERH

"Et rent mareridt."

Så alvorligt beskriver den danske efterretningstjeneste helt utraditionelt situationen, efter at omkring 30 centrale danske myndigheder og virksomheder er blevet ramt af et omfattende cyberangreb, der ifølge flere eksperter reelt kan lukke ned for bl.a. strøm og varmeforsyning til tusindvis af danske borgere, skriver Jyllands-Posten.

Det har tidligere været fremme, at danske virksomheder og myndigheder blev ramt i december. Men nu viser det sig, at hackerangrebet, hvor der er blevet installeret bagdøre i flere følsomme it-systemer, er mere alvorligt end hidtil antaget.

"Vores analyser viser, at der er tale om virksomheder og myndigheder, der har med meget kritisk infrastruktur at gøre. Og samtidig er der indikationer på, at hackerne faktisk er gået ind i enkelte systemer og muligvis har hentet oplysninger ud," siger Thomas Lund-Sørensen, der er chef for Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Oplysningerne kommer frem, efter at USA har udpeget den russiske efterretningstjeneste SVR som bagmand for angrebet, hvilket Rusland flere gange har afvist. I USA er hackerne bl.a. trængt ind hos centrale myndigheder, efterretningstjenesten og i varmeforsyningen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier