PolicyWatch

Lægeorganisation med bud på digitalt coronapas: "Løsningen er stort set færdigudviklet"

Danmark behøver ikke vente flere måneder på udviklingen af et digitalt coronapas. Sådan lyder det fra direktør i lægeorganisationen PLO, der med Sundhedsministeriet har finansieret Min Læge-appen.

"Vi behøver jo ikke være med i et udbud, fordi vi er der jo," siger direktør for PLO, Jonatan Schloss. | Foto: Emil Helms

Udviklingen af et digitalt coronapas, som erhvervslivet og regeringen ønsker, vil tage tre-fire måneder, skriver Berlingske.

Men den allerede eksisterende app ved navn Min Læge, softwareudvikleren Trifork står bag, kan være en mulig løsning på et dansk digitalt coronapas og kan være klar på få uger, lyder det de Praktiserende Lægers Organisation PLO.

En million danskere har installeret Min Læge-appen, som i dag har adgang til det offentliges sundhedsdatabase og er medfinansieret af Sundhedsministeriet, fortæller direktør for PLO, Jonathan Schloss, til Berlingske:

"Vi behøver jo ikke være med i et udbud, fordi vi er der jo. Løsningen er stort set færdigudviklet og betalt af Sundhedsministeriet og PLO i fællesskab. Så det er bare et spørgsmål om, hvorvidt man vil bruge vores løsning eller ej, eller om man foretrækker at udvikle det forfra og bruge pengene en gang til."

Løsningen mangler dog pt en QR-kodefunktionalitet, som kan verificere, at et laboratorium har udført testen eller vaccinen. Samtidig venter PLO også på, at EU og OECD udmelder krav til en eventuel platform.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier