PolicyWatch

Udlejere efterlyser corona-genåbning med flere butikker herunder storcentre

Der er ingen grund til at undtage landets storcentre, når Danmark igen åbnes gradvist efter den nuværende coronanedlukning, mener Ejendomdanmark. Her er der netop plads og erfaring med kundestrømme, lyder det.

"Vi har helt exceptionelt stærke muligheder for at styre antallet af besøgende – vi gør det jo allerede, fordi vi har åbne butikker," siger Finn Sture Madsen, direktør i Danske Shoppingcentre og formand for Ejendomdanmarks retailudvalg. | Foto: PR

Når regeringen onsdag offentliggør mere præcist, hvordan samfundet kan genåbne efter den nuværende coronanedlukning, så giver det ingen mening kun at lade landets små butikker tage de første skridt, lyder det fra interesseorganisationen Ejendomdanmark.

De store butikker, herunder storcentre har netop plads til at rumme flere mennesker. Og centrene har netop faciliteter og erfaring med at styre kundestrømme og begrænse antallet af besøgende, lyder det:

“Der er ingen grund til, at shoppingcentrene ikke også skal have en chance. Det vil tværtimod tage presset af de mindre butikker, når der er flere muligheder for de handlende, som så vil blive spredt over langt flere kvadratmeter,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark.

Han bakkes op af Finn Sture Madsen, formand for Ejendomdanmarks retailudvalg og driftsdirektør hos Danske Shoppingcentre:

”Vi har gentaget mange gange, at vi er lydhøre over for alle tiltag, hvis vi blot kan få lov til at genåbne. Vi har helt exceptionelt stærke muligheder for at styre antallet af besøgende – vi gør det jo allerede, fordi vi har åbne butikker. Derfor vil jeg opfordre kraftigt til, at alle vores butikker får lov til at genåbne, fordi vi bedre end andre steder kan holde øje med, at der ikke kommer for mange mennesker ind i centrene – og det er ikke engang givet, at antallet af besøgende reelt vil stige efter en fair genåbning,” siger Finn Sture Madsen.

I langt de fleste centre er der i øjeblikket halvt så mange kunder, som der ville være, hvis alt var normalt. Åbnes de resterende butikker i centrene, vil det antal ikke nødvendigvis stige – og særligt ikke, hvis der indgås en aftale om, hvor meget plads der skal være til hver kunde. Her har centrene nemlig en unik mulighed for at holde øje med antallet af besøgende og sikre sig, at der er plads nok, argumenterer foreningen.

Landets butikscentre er i ligmed de mindre butikker hårdt ramt på økonomien af coronanedlukningen, der foreløbig varer til 28. februar.

Statsminister løfter lidt af sløret: Genåbning bliver gradvis

Tvangslukket storcenter efterlader læger med dundrende millionunderskud

Nedskrivninger for tocifret milliardbeløb: Field's-ejer præsenterer kæmpeunderskud

Detailhandel rystet over nye coronarestriktioner 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier