PolicyWatch

Minister dropper fripas for millionbeløb til Christiania – er allerede del af coronahjælp

Regeringen trækker en anmodning til Folketinget om at yde Christiania huslejerefusion for 2,5 mio. kr. tilbage. Det sker efter, at det er kommet frem, at virksomheder på fristaden allerede har fået udbetalt kompensation fra statens corona-hjælpepakker. Ifølge Venstre-ordfører har minister "kortsluttet alle kontrolmekanismerne."

Christiania i København har også været ramt af regeringens corona-restriktioner. | Foto: Jonas Olufson / Ritzau Scanpix

For en stund så det ud, som om tågen ville lette over de erhvervsdrivende på Christiania i København, men nu vælger Indenrigs- og Boligministeriet at skrotte ideen om at yde fristaden millionrefusion i huslejebetalingen, fremgår det af en orientering til Folketingets Finansudvalg.

I sidste uge kunne EjendomsWatch fortælle, at Fonden Fristaden Christiania, der køber og lejer bygninger og jord i området af staten, havde bedt selvsamme om en refusion i huslejebetalingen på 2,5 mio. kr. for perioden 11. marts 2020 til 31. januar i år, da områdets erhvervs- og kulturliv på grund af "den særlige fælleskabsstruktur på Christiania" ikke havde adgang til corona-hjælpepakkerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier