PolicyWatch

Dansk Erhverv: Nedlukning er dyrere end Finansministeriets beregninger

Ifølge Dansk Erhvervs beregninger koster nedlukningen af Danmark månedligt omkring 15 mia. kr. og berører omkring 185.000 job, lyder det fra cheføkonom.

"En lettelse af restriktionerne er helt afgørende for at genstarte genopretningen af dansk økonomi og få op i mod 185.000 danskere tilbage i arbejde," skriver Tore Stramer. | Foto: LISELOTTE SABROE//

Det er formentlig dyrere for Danmark at holde samfundet lukket ned, end de 10 mia. kr. om måneden som Finansministeriet i et nyt notat er kommet frem til.

Sådan lyder det fra Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv.

"Beregningerne er i sagens natur usikre, men jeg hælder desværre til at omkostningerne af nedlukningen er noget større end det som Finansministeriet kommer frem til," skriver Tore Stramer i en kommentar.

Finansministeriet regnet på, hvad de økonomiske omkostninger forbundet med de coronarestriktioner, som Danmark i øjeblikket er underlagt, koster.

Her skønner ministeriet, at restriktionerne koster 10 mia. kr. om måneden, hvilket svarer til 5 pct. af bruttonationalproduktet (BNP).

Men hos Dansk Erhverv frygter man, at det beløb er højere.

"Ifølge vores beregninger koster nedlukningen månedligt cirka 15 mia. kr. og berører omkring 185.000 job," lyder det fra cheføkonomen.

Han opfordrer derfor til, at restriktionerne ikke gælder længere end højst nødvendigt.

"En lettelse af restriktionerne er helt afgørende for at genstarte genopretningen af dansk økonomi og få op i mod 185.000 danskere tilbage i arbejde," skriver Tore Stramer.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier