PolicyWatch

Vaccinestop og forsinkelser sætter genåbningen af Danmark under pres

Forsinkede leverancer, vaccineskepsis og forlænget usikkerhed om Astrazeneca-vaccinen skaber udfordringer for vaccinationsplanen, og det kan udskyde genåbningen.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm erkender, at pausen til Astrazeneca og befolkningens eventuelle skepsis over for vaccinen kan føre til forsinkelser af vaccinationsplanen. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Tilbageslag på en række punkter skaber udfordringer for vaccinationsindsatsen i Danmark. Suspenderingen af Astrazeneca-vaccinen er forlænget, skepsissen over for vaccinen vurderes at kunne tage til i styrke de kommende uger, og samtidig modtager Danmark færre doser af den nye Johnson & Johnson-vaccine end hidtil ventet. Udfordringerne kan betyde en forsinkelse af genåbningen af Danmark, lyder det fra både myndigheder og eksperter.

Torsdag besluttede Sundhedsstyrelsen at forlænge suspenderingen af vaccinen fra Astrazeneca med tre uger, da de foreløbige analyser ikke har givet tilstrækkeligt med svar på vaccinens sikkerhed. I en opdateret vaccinationskalender er et centralt tidspunkt, nemlig når alle over 50 år har fået første stik, hvilket ifølge regeringen markerer tidspunktet, hvor samfundet kan genåbnes, udskudt med to uger til midt i maj. Og ender Sundhedsstyrelsen med at stoppe Astrazeneca-vaccinen helt, kan det give yderligere forsinkelser, oplyste Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier