PolicyWatch

Færre SU-penge skal finansiere nyt uddannelses-udspil fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv vil skrue ned for SU og op for mere undervisning i folkeskolen.

Brian Mikkelsen siger til Berlingske, at der er "ingen evidens for", at færre danske unge ville tage en uddannelse, hvis de ikke ville få tildelt SU på kandidatuddannelsen, men altså i stedet få et rentefrit SU-lån. | Foto: PR/Dansk Erhverv

I et nyt udspil kaldet "et fremtidssikret uddannelsessystem, der løfter alle" vil Dansk Erhverv tage SU'en fra de kandidatstuderende til fordel for mere og bedre undervisning i folkeskolen og universitetet. Det skriver Berlingske.

Udspillet vil ifølge interesseorganisationen munde ud i, at flere unge vil få en uddannelse, mens flere vil vælge en erhvervsuddannelse. Samtidig mener man, det vil give flere studerende og undervisningstimer på de videregående uddannelser.

Der skal årligt gennemføres ekstra 3,5 mia kr. til uddannelsessystemet, lægges der op til med Dansk Erhvervs udspil - og heraf skal 2,3 mia. kr. findes ved at omlægge uddannelsesstøtten for universitetsstuderende på kandidatniveau til rentefrie lån, lyder det.

Brian Mikkelsen siger til Berlingske, at der er "ingen evidens for", at færre danske unge ville tage en uddannelse, hvis de ikke ville få tildelt SU på kandidatuddannelsen, men altså i stedet få et rentefrit SU-lån.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier