PolicyWatch

Mette Frederiksens plan før klimatopmøde: "Jeg kommer til at brande dansk teknologi fuldstændig ublu"

Statsministeren vil give dansk erhvervsliv et internationalt rygstød under Joe Bidens klimatopmøde.

Foto: Mads Claus Rasmussen

I koboltblå frakke, matchende silketørklæde og høje hæle går statsminister Mette Frederiksen torsdag middag om bord på skibet ”M/S Langø” i Nyhavn i indre København. Målet er at besøge en af Danmarks første havvindmølleparker Middelgrunden, der med 20 år på bagen er et billede på en vedholdende satsning på vindenergi. Og så er det en kærkommen ramme til at fortælle om det virtuelle klimatopmøde Leaders Summit on Climate, som Mette Frederiksen deltager i torsdag og fredag efter at have fået en særlig invitation af USA’s præsident, Joe Biden.

"Det er rigtig, rigtig godt for Danmark, at vi er et af de få europæiske lande, der er inviteret med til det her klimatopmøde," siger statsministeren, da hun efter en præsentation af vindmølleparken kommer i læ for de kraftige vindstød i kahytten på det lille passagerskib.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier