PolicyWatch

Regeringen vil kickstarte kulturliv med 315 mio. kr.

En hjælpepakke til kultur- og idrætslivet skal ifølge Kulturministeriet give en "tiltrængt saltvandsindsprøjtning" til kulturaktiviteter over sommeren. Udmøntningen af pakken skal forhandles med Folketingets partier.

Der er 315 millioner kroner på vej til kulturlivet, fortalte kulturminister Joy Mogensen. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Regeringen har valgt at afsætte 315 mio. kr. i en sommerhjælpepakke til kultur- og idrætsområdet som følge af coronakrisen, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge kulturminister Joy Mogensen skal pengene gå til at stimulere og skabe kulturaktiviteter over sommeren.

"Vores kulturliv lever af og for publikum, og derfor har det været ekstra hårdt for kulturlivet at komme igennem pandemien. Hjælpepakkerne har bidraget til at holde hånden under den etablerede kultur," siger Joy Mogensen.

Med den seneste genåbning er det blevet muligt for bl.a. spillesteder, biografer og idrætsliv at åbne igen - men under visse restriktioner.

"Men det har været strenge tider for vores foreninger, kunstnere og de erhvervsdrivende på kulturområdet. De har i store dele af 2020 og 2021 mistet muligheden for at øve, arbejde og tjene penge på deres profession. Derfor vil regeringen nu med en sommerpakke sætte gang i en masse aktiviteter, der kan kickstarte vores kulturliv igen," siger Joy Mogensen.

Folketingets partier vil blive indkaldt til forhandlinger om, hvordan de 315 mio. kr. skal udmøntes.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier