PolicyWatch

Folketinget forlænger regnskabsfrist for virksomheder

For at hjælpe virksomheder i en kaotisk tid har et bredt flertal i Folketinget besluttet at forlænge fristen for at aflevere årsrapporter med 30 dage.

Foto: Colourbox

For at imødekomme virksomhederne under et coronaramt 2020 har Folketinget nu besluttet med kort varsel at give erhvervslivet en ekstra måned til at få tingene på plads. Det skriver DI Business.

Regnskaberne skal derfor først indsendes til Erhvervsstyrelsen 30. juni. Det er et ønske som mange virksomheder har haft, lyder det fra Dansk Industri.

"Mange står som følge af Covid-19 midt i en kaotisk tid, hvor de udover årsrapporter også skal afregne endeligt i forhold til kompensationspakkerne. Der er derfor et stort behov for mere tid og ro til at færdiggøre deres årsrapporter og til at afvikle generalforsamlinger forsvarligt," siger Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Udover forlængelsen på en måned til hovedparten af landets virksomheder vil virksomheder med særlige udfordringer få tre måneder ekstra indtil 31. august. Det drejer sig blandt andet om virksomheder med væsentlige udenlandske aktiviteter, hvor det kan være vanskeligt at skaffe regnskabsmateriale på grund af coronakrisen.

"Det er nu engang vigtigt, at der er styr på årsrapporterne og ikke mindst efterkontrollen med kompensationspakkerne. Jeg er derfor glad for, at vi hurtigt har fået Folketingets opbakning til at skyde fristen," siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Skatteministeren har også annonceret, at selvangivelsesfristen for virksomhederne bliver udskudt til på den anden side af sommerferien. Dermed skal selskabsselvangivelserne først indleveres 31. august.

Rejserestriktioner rammer danske eksportvirksomheder

Analysehus: Party-bølge vil presse på efter pandemien

Anklagemyndighed streger tocifret millionbeløb i retsopgør med storfisker 

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier