PolicyWatch

Danmark går forrest for at bremse nye gasledninger i EU – men vil selv bygge løs på Lolland-Falster

EU skal i fremtiden ikke støtte gasinvesteringer, hvis det står til Danmark. Det sker, samtidig med at regeringen planlægger en gasledning til 800 mio. kr. Hyklerisk, lyder kritikken. S afviser.

Det er blandt andet produktionen på sukkerfabrikken i Nakskov, der skal holdes i live med regeringens investering i en gasledning til Lolland-Falster. Men den investering stemmer dårligt overens med Danmarks ønske om at stoppe EU-støtte til gasprojekter, mener kritikere. | Foto: Gregers Tycho/IND

Danmark er gået forrest for at skaffe opbakning til, at der ikke skal bruges EU-støttekroner på investeringer i olie og gas i fremtiden. Det sker, samtidig med at regeringen på dansk jord har besluttet at investere knap 800 mio. kr. i en gasledning til Lolland-Falster.

Derfor bliver regeringen nu kritiseret af støttepartier og en klimaorganisation for at tone grønt flag i udlandet, mens den bygger sort herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier