PolicyWatch

Dan Jørgensen presser på for CO2-afgifter på skibsfarten

Regeringen vil helst have globale CO2-afgifter på shippingbranchens udledninger, men tror ikke, at IMO er hurtig nok til at levere et resultat. Derfor bliver det i første omgang en EU-løsning med EU's  kvotehandelssystem, sagde klimaminister Dan Jørgensen (S) torsdag under Danske Rederiers årsmøde.

Klimaminister Dan Jørgensen talte om CO2-afgift i skibsfarten på Danske Rederieres årsmøde. | Foto: PR-foto Danske Rederier

Klimaminister Dan Jørgensen (S) har ikke stor tiltro til, at FN’s søfartsorganisation, IMO, International Maritime Organization, i tide kan finde en løsning for en global CO2-afgift på den internationale skibsfart for at nå en markant reduktion af CO2-udledningen.

I stedet bliver en regional løsning, hvor shippingbranchen bliver en del af EU’s kvotehandelssystem, ETS, med en CO2-afgift på udledningerne, "nødt til at være første skridt".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier