Arbejdsgruppe skal se på adgang til kontanter

De dele af befolkningen, som af forskellige grunde har svært ved at få fat i kontanter, skal have nemmere adgang, lyder baggrunden for en ny ministeriel arbejdsgruppe, der skal præsentere forslag inden sommerferien.
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Der er blevet længere mellem kontantkasserne hos landets pengeinstitutter, og en arbejdsgruppe skal den kommende tid granske, hvad der kan gøres for at lette udsatte gruppers adgang til kontanter. Det skriver Erhvervsministeriet, der har nedsat gruppen, i en meddelelse.

I arbejdsgruppen sidder repræsentanter fra Social- og Ældreministeriet, Erhvervsministeriet og Finansministeriet, og gruppen vil tage bl.a. Ældre Sagen, Danske Handicaporganisationer og Finans Danmark med på råd.

"For de fleste danskere er det helt naturligt at anvende betalingskort eller mobile betalingsløsninger, men for de mest sårbare i vores samfund er det ikke nødvendigvis muligt. Det gælder eksempelvis hjemløse, der enten ikke har samme muligheder eller ikke er trygge ved de digitale løsninger," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) om arbejdsgruppen, der er blevet nedsat, efter Enhedslisten har arbejdet for det.

Fra Finansforbundet er der rosende ord til initiativet.

"Det er positivt, at regeringen tager fat på at finde løsninger på problematikken. Udviklingen mod udfasning af kontanter går stærkt, men udsatte borgere må ikke lades i stikken. Under coronakrisen har der været eksempler på, at hjemløse har haft svært ved at hæve kontanter, og det er ikke i orden," siger Steen Lund Olsen, næstformand for Finansforbundet, i en meddelelse.

Arbejdsgruppen skal præsentere sine forslag inden sommerferien.

Minister afviser at afskaffe tusindkronesedler som led i hvidvaskbekæmpelse

Minister forsvarer Danske Banks kasselukninger efter kritik fra Venstre

Minister vil have banker til at "strække sig langt" for socialt udsatte 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også