PolicyWatch

Sundhedsminister vil erstatte massetest med spildevandsovervågning

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) planlægger en omfattende overvågning af coronasmitte i spildevandet fra de danske renseanlæg, når danskerne til efteråret forventes færdigvaccineret. Det vil erstatte massetest af befolkningen.

Foto: Colourbox.dk/Knud E Christensen

Når den sidste befolkningsgruppe til efteråret er blevet tilbudt sit andet stik med vaccinen mod coronavirus, pønser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i stedet på at erstatte massetest af befolkningen med overvågning af spildevandet på landets renseanlæg. Det fortæller han til DR.

Spildevandsprøverne fra renseanlæggene vil kunne vise, om der er udbrudt smitte i et område eller en bydel, hvor højt smittetrykket er, samt hvilke varianter af coronavirus, der er på spil, lyder det.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier