PolicyWatch

Lobby ønsker hurtig afklaring på omstridt lastbilregel – men opfordrer alligevel regeringen til ny EU-kamp

EU-domstolen skal nu se på Danmarks såkaldte 25-timersregel for lastbiler, der sætter begrænsninger på, hvor længe chauffører må opholde sig på offentlige rastepladser. International Transport Danmark, ITD, mener, at det er vigtigt, at Danmark kæmper for særreglen, selv om lobbyorganisationen samtidig ser behov for hurtig afklaring og tidligere har krævet reglen afskaffet.

Henriette Kjær, politisk chef i ITD. | Foto: ITD /PR

Først fik Danmark en advarsel, så en mere, og nu er sagen om den såkaldte 25-timersregel for lastbiler endt hos EU-domstolen.

Reglen sætter et loft for, hvor længe lastbilschauffører må opholde sig på offentlige rastepladser, men EU-Kommissionen mener, at den danske særregel fra 2018 forhindrer udenlandske langturschauffører i at udføre deres arbejde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier