PolicyWatch

Banker: Ansatte føler sig forfulgt af erhvervsministeren

Mange i den finansielle sektor føler sig uretfærdigt behandlet af erhvervsministeren, siger formand for Finansforbundet. Erhvervsminister siger, han har forsøgt at "værne om tilliden" til branchen.

Erhvervsminister Simon Kollerup | Foto: Jens Dresling

De ansatte i landets banker føler sig forfulgte af den socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerups karakteristik af bankerne som "grådige", fordi bankerne kræver negative renter af private indskydere, selv om nationalbankrenten også er negativ.

Det skriver Berlingske.

"Rigtig mange i den finansielle sektor føler sig uretfærdigt behandlet af erhvervsministeren i denne debat. Jeg oplever en sjælden frustration over en manglende forståelse for, hvad det vil sige at drive finansiel virksomhed i øjeblikket," mener Kent Petersen, formand for Finansforbundet med 56.000 medlemmer, ifølge Berlingske.

Han bakkes op af Dorrit Groth Brandt, som er for Nordeas 6000 medlemmer af forbundet.

"Det er muligt, at det for nogle er kompliceret at forstå, hvordan bankerne og de finansielle markeder fungerer, men det burde det ikke være for erhvervsministeren. Det er, som om 'bankbashing' er helt og holdent tolereret og accepteret. Men det koster på trivslen, stoltheden og arbejdsglæden hos mine kolleger," udtaler hun.

Simon Kollerup skriver i en kommentar til Berlingske, at han har rejst debatten om rimeligheden i de negative renter for "at værne om tilliden" til branchen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier