PolicyWatch

Vurdering kan tage flere år: Minkavlere skal vedligeholde tomme minkhaller

Vedligeholdelsen af de tomme haller er vigtig for, hvor mange penge minkavlerne kan få i kompensation. Arbejdet kan dog vare flere år. Det vækker kritik i branchen.

Selv om minkhallerne står gabende tomme, skal de vedligeholdes, mens taksationskommissionen arbejder. Det kan vare op til tre år. | Foto: Marius Renner

Selvom minkavlernes haller står gabende tomme, skal de stadig vedligeholdes frem mod vurderingen af den erstatning, som de er berettiget til.

Vurdering skal foretages af en taksationskommission og kan vare op til tre år, men kommissionen er endnu ikke blevet oprettet, og det vækker kritik hos Danske Minkavlere, skriver DR.

"Jeg synes, det er dybt urimeligt. Jeg vidste godt, at det ville tage lang tid at ekspropriere et helt erhverv, men det tager alt for lang tid. At vi ser ind i, at det tager en fire til fem år endnu, er helt urimeligt for de 1000 familier, som er ramt," siger formand Tage Pedersen til mediet.

Ifølge Håkun Djurhuus, der er partner i et advokatfirma og tidligere formand for regeringens ekspropriationsudvalg, betyder det store økonomiske tab for minkavlerne, der samtidig står uden indtægt.

Minkavlerne foreslår, at man ansætter flere folk til at øge effektiviteten af arbejdet, men det er ikke muligt ifølge landbrugsminister Rasmus Prehn (S).

"Vi er åbne over for kreative løsninger som foto- og videodokumentation, men det handler om, at der ikke er de medarbejdere, der skal til, for at gøre det hurtigere," siger ministeren til DR.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier