PolicyWatch

Industrien forudser glippet klimamål uden langt mere VE

Der er akut behov for en politisk strategi for udbygning med mere vedvarende energi, appellerer Wind Denmark, hvis beregninger viser mangel på, hvad der svarer til tre fjerdedele af det nuværende elforbrug for at nå 2030-målet.

Thorup-Sletten understreger ifølge Wind Denmark en del af problemet. De nordjyske vindmøller er for tiden i limbo, efter at parkens miljøgodkendelse er trukket tilbage. | Foto: PR Aura

Der sker rigtigt meget energipolitisk i disse dage. Torsdag meldte regeringen sine planer ud for CO2-lagring, i sidste uge afsatte et politisk flertal 850 mio. kr. til dansk deltagelse i det fælleseuropæiske projekt for grøn brint, Energistyrelsen er på vej i postkassen med invitationerne til markedsdialog om de kommende energiøer, og den politiske elektrificeringsstrategi fremlægges angiveligt fredag.

Der er blot ét problem. Efter de nuværende antagelser kommer CCS (opsamling og lagring af CO2, red.) først til at spille en reel rolle efter 2030, som i øvrigt også er den tidshorisont, energiøerne er skubbet til. Og al den stund at industrien ser Power-to-X som afgørende i forhold til at nå målet om 70 pct. CO2-reduktion i 2030, beslaglægger de grønne brændsler yderligere af den grundlæggende ressource, der lige nu gør en elektrificeringsstrategi til en dubiøs manøvre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier