PolicyWatch

Tænketank: Infrastrukturplan kan bidrage negativt til klimamålene

Der er flere udledninger, der ikke er regnet med i tallene for den nye infrastrukturplan, lyder det fra klimatænketanken Concito. Transportminister mener allerede, der er taget højde for udledningerne.

Foto: Olafur Steinar Gestsson

Klimatænketanken Concito sætter spørgsmålstegn ved, om tallene for at reducere CO2-udledningen i den nye infrastrukturplan er retvisende. Det skriver Børsen.

"Planen vil også kræve investeringer i fysiske anlæg, og det kræver stål, beton og asfalt. Alle de udledninger er slet ikke regnet med. Så jeg tror, at planen vil bidrage negativt til klimamålene," siger Henrik Gudmundsson, som er seniorkonsulent indenfor transport og byer i Concito, til avisen.

Det er svært at vurdere hvor meget, men planen vil ifølge Concito kunne bidrage med 1 mio. ton CO2 og måske mere endnu.

Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) er der allerede taget højde for nogle af udledningerne, og der vil desuden blive udviklet et værktøj til at opgøre CO2-fodaftrykket fra de produkter, der skal bruges i byggefasen.

"Vi har allerede talt udledningerne med fra start i basisfremskrivningerne. Forudsætningerne er jo, at vi har nogle offentlige investeringskroner, og så har vi hele tiden vidst, at vi skulle bruge de penge på enten infrastruktur, skoler eller andet. Enhver form for anlæg vil altid udlede CO2, når man anlægger det," siger han til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier