PolicyWatch

Region Hovedstaden: Infrastrukturmidler kan gøre mere gavn i tætbefolkede områder

Regionsrådspolitikere i hovedstadsområdet opfordrer Transportministeriet til ikke at "smøre infrastrukturmidlerne for tyndt ud," men i stedet fokusere pengene der hvor man i forvejen har foretaget forundersøgelser.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det vil blive en dårlig løsning, hvis man ender med at fordele puljemidlerne fra den nye infrastrukturplan til f.eks. støjbekæmpelse ligeligt ud over hele Danmark i stedet for at fokusere midlerne de steder, hvor man kan få mest for pengene.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Politiken skrevet af den kommende regionsrådsformand (S) og formanden for trafikudvalget (SF) i Region Hovedstaden.

"Vi skal ikke smøre puljemidlerne ud i et tyndt lag over hele Danmark, vi skal bruge dem der, hvor vi bor tæt – og hvor der er reelle alternativer til bilen. I Region Hovedstaden har vi allerede planer om flere supercykelstier, støjbekæmpelse og grøn omstilling med hurtigere BRT-busser," lyder det i debatindlægget.

Det betyder ifølge debatindlægget, at man kan gå i gang med forbedringerne med det samme, da forundersøgelser og plandokumenter allerede er i hus, hvilket er en fordel for den grønne omstilling.

Folketinget giver 161 milliarder til brede veje og nye jernbaner

Tomme busser og tog udløser kæmpe regning for Movia 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier