PolicyWatch

Indgreb eller ej: Armlægning om boligmarkedet er landet på regeringens bord

En anbefaling af indgreb på boligmarkedet kom i juni fra Det Systemiske Risikoråd, og det har regeringen ikke tænkt sig at følge, lød det fra erhvervsministeren. Også Finans Danmark afviser behov for indgreb, men vil holde øje med udviklingen på flere fronter.

Ane Arnth Jensen er viceadm. direktør i Finans Danmark | Foto: PR/Finans Danmark

Skal der gøres noget for at dæmpe udviklingen i boligprisen? Hvis man spørger bl.a. Nationalbanken og Det Systemiske Risikoråd, så er svaret ja, mens svaret er det stik modsatte, hvis spørgsmålet stilles til bl.a. regeringen og Det Økonomiske Råd.

Netop regeringen er tvunget til at tage stilling til spørgsmålet. Det sker, efter Det Systemiske Risikoråd i juni anbefalede en begrænsning af adgangen til afdragsfrie lån. Regeringen skal inden for tre måneder – det vil altså sige i september – enten følge rådets henstilling eller gøre rede for, hvorfor den ikke vil følge anbefalingen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier