PolicyWatch

Miljø og klima er højt på vælgernes dagsorden i forbindelse med næste valg

Miljø- og klimapolitikken er ifølge et repræsentativt udsnit af landets vælgere blandt de vigtigste områder at løse for en kommende regering efter næste valg. Det viser en måling, som Kantar Gallup har foretaget for Berlingske.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Miljø- og klimapolitik ligger med helt i toppen, når et repræsentativt udsnit af landets vælgere skal pege på, hvilke politiske områder de anser for at være de tre vigtigste at løse for en kommende regering efter næste valg.

Det skriver Berlingske på baggrund af en ny måling, som Kantar Gallup har foretaget for mediet.

Her ligger sundhedspolitik samt miljø og klimapolitik således øverst på listen over de vigtigste områder med 43 pct., mens flygtninge- og indvandrerpolitik indtager tredjepladsen med 41 pct.

"Klimaet ligger i dag over udlændingespørgsmålet, som har været definerende for dansk politik i årtier. I det værdipolitiske felt har indvandrerpolitikken dermed fået en alvorlig konkurrent – og vi ved, at værdipolitik er blevet stadig vigtigere for danskernes valg," siger Kasper Møller Hansen, professor og valgforsker ved Københavns Universitet, til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier