PolicyWatch

Professor ser ingen benspænd for Kattegat-forbindelse i ny trafikaftale

En mulig Kattegat-forbindelse bliver ikke nævnt i den infrastrukturaftale, der blev indgået i Folketinget før sommerferien. Professor ser dog ingen konflikt mellem aftalen og det omdiskuterede projekt.

Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selv om infrastrukturaftalen, der blev indgået før sommerferien, ikke nævner noget om muligheden for en Kattegat-forbindelse, vurderer Otto Anker Nielsen, professor ved DTU Transport, omvendt ikke, at den medfører benspænd for en sådan forbindelse.

Det siger han til mediet Mobilitytech.

"Det nye forlig er i hvert fald ikke i konflikt med en mulig forbindelse, i og med at man bygger en motorvej til Kalundborg og samtidig udbygger hovedbanegårdene i Aarhus og København, samtidig med at Vestbanen, og jernbanen ved Ringsted, forbedres, hvilket er forudsætninger for en Kattegatforbindelse," siger han.

Regeringen har afvist at fremlægge sin holdning til projektet, før der foreligger resultater af en forundersøgelse af projektet sidst på året.

En Kattegat-forbindelse har været diskuteret i årevis og bl.a. Enhedslisten og en række miljø- og borgerorganisationer er stærkt imod projektet på grund af bl.a. klimahensyn.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier