PolicyWatch

Ny kulturminister: Den offentlige samtale kommer til at fylde meget på mit bord

I forhold til mediebilledet og techgiganterne kommer "vores offentlige samtale" til at fylde, lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen, som efter sin tiltrædelse som kulturminister efter Joy Mogensen (S) endnu ikke kan sætte en dato på de kommende medieforhandlinger.

For Ane Halsboe-Jørgensen bliver tilgangen til techgiganterne en af de opgaver, der kommer til at fylde. Det fortæller den nye kulturminister. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Samtalerne i det offentlige rum, på sociale medier og i medierne kommer til at fylde for Ane Halsboe-Jørgensen (S), som mandag tiltrådte som kulturminister, efter Joy Mogensen (S) søndag eftermiddag meldte sin afgang på Facebook. Det siger hun i en pressemeddelelse om de opgaver, som ligger først for i den kommende tid.

"(...)Vi skal også have indgået et nyt medieforlig og fortsætte arbejdet med at håndtere de udfordringer, tech-giganterne skaber for vores samfund og den offentlige samtale, blandt andet med en for hård tone på de sociale medier," siger hun og uddyber over for Berlingske, at den opgave kommer til at "fylde meget på mit bord".

Til Politiken siger den nytiltrådte minister, at vi befinder os i en tid, hvor det bliver mere og mere almindeligt at råbe af hinanden snarere end at tale sammen.

"Der er både mediepolitikken og tilgangen til techgiganter og de sociale medier bærende, men jo også den modpol, som foreningslivet i kunst og kultur kan være. Jeg går til den her opgave fuld af begejstring over, hvad der her område kan, men også med en meget stor nysgerrighed på at lytte," siger hun til avisen.

Forhandlingerne om et medieforlig har længe været ventet, og ifølge den afgåede kulturminister Joy Mogensen ville forhandlingerne begynde i indeværende år. Den præcise dato kan Ane Halsboe-Jørgensen ikke komme med, men "det klart er noget af det, der ligger på mit bord", lyder det i interviewet med Berlingske.

Organisationer til ny minister: Forsknings- & udviklingsfradrag bør gøres permanent 

Portræt: Kulturens nye minister er en "stille slider" og "ærkesocialdemokrat" 

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier