Regioner: Sygeplejestrejke kan ikke løses ved forhandlingsbordet

Sygeplejerskerne har ikke leveret konkrete lønkrav. Derfor tror deres arbejdsgivere, Danske Regioner, ikke mere på en forhandlingsløsning på konflikten.
Anders Kühnau er chefforhandler for Danske Regioner. | Foto: Philip Davali
Anders Kühnau er chefforhandler for Danske Regioner. | Foto: Philip Davali
af ritzau

Mulighederne for at løse sygeplejerske-konflikten ved forhandlingsbordet er udtømte.

Sådan lyder det fra Anders Kühnau (S), der er chefforhandler for Danske Regioner.

"Lige nu er mulighederne ved forhandlingsbordet udtømt," siger han til TV 2.

Ifølge Anders Kühnau har Danske Regioner flere gange bedt Dansk Sygeplejeråd (DSR) om at komme med et konkret lønkrav. Men det har DSR endnu ikke leveret, siger han.

Anders Kühnau mødtes i sidste uge med Grete Christensen, der er formand for DSR, men heller ikke her kom parterne nærmere en løsning.

Strejken begyndte 19. juni, hvor omkring 5000 sygeplejersker forlod arbejdet og gik i strejke på grund af utilfredshed med lønnen.

Siden er strejken blevet udvidet. Tirsdag har sygeplejerskerne udvidet strejken, så yderligere 225 sygeplejersker slutter sig til strejken, så omkring 5700 nu strejker.

Der var umiddelbart ikke megen optræk til, at det skulle ende i den ugelange strejke, da overenskomsten for det regionale og kommunale område i sin tid blev indgået.

I marts stemte et snævert flertal af medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd dog imod overenskomsten ved urafstemningen.

Det til trods for, at ledelsen i Dansk Sygeplejeråd herunder formand Grete Christensen anbefalede medlemmerne at stemme ja.

Siden forhandlede sygeplejerskerne og regionerne et nyt bud på en overenskomst på plads. Igen anbefalede ledelsen i Dansk Sygeplejeråd, at medlemmerne stemte ja. Igen stemte medlemmerne nej.

Herefter fulgte flere uger uden kontakt mellem de to parter. De begyndte at mødes igen onsdag i sidste uge - men møderne har altså ifølge regionernes chefforhandler ikke bragt nogen løsning med sig.

Det er tidligere set, at faglige konflikter, hvor parterne ikke kan finde en løsning, er endt med et indgreb fra politikerne i Folketinget.

Regeringen har hidtil pure afvist at ville blande sig i den igangværende konflikt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også