Kommunale interesseorganisationer frygter skæv udrulning af ladestandere

Interesseorganisationer frygter, at etablering af ladestandere til elbiler vil være for knap i landets yderområder, hvis regeringen følger Bilkommissionens anbefalinger og udruller ladestandere på markedsvilkår.
Det kan blive tyndt med ladestandere i landområderne. | Foto: Jens Dresling
Det kan blive tyndt med ladestandere i landområderne. | Foto: Jens Dresling

Landets tyndt befolkede områder risikerer at blive overset, når der i de kommende år skal etableres ladestandere til elbiler.

Det skriver Altinget på baggrund af høringssvar fra Kommunernes Landsforening og Landdistrikternes Fællesråd til et lovforslag om, at udrulning af el-ladestandere skal udrulles på markedsvilkår.

Her lægges der op til, at private aktører skal etablere ladestandere, men da der i landets yderområder givetvis vil være en lavere aktivitet ved disse, vil det ikke være lige så attraktivt at etablere ladestandere dér som i områder med mange mennesker, lyder argumentet.

"For så vidt angår kommunernes opgave med udrulning af ladestandere på offentlige arealer bemærkes det, at tilskudsmulighederne, både i form af statslige puljer og ved indtjening via tildeling, ikke er tilstrækkelige til at sikre en landsdækkende ladeinfrastruktur," skriver KL blandt andet i høringssvaret ifølge Altinget.

De to interesseorganisationer foreslår derfor, at landets kommuner gives videre beføjelser i forhold til tilskudsordninger til etablering af ladestandere.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også