PolicyWatch

Kommunale interesseorganisationer frygter skæv udrulning af ladestandere

Interesseorganisationer frygter, at etablering af ladestandere til elbiler vil være for knap i landets yderområder, hvis regeringen følger Bilkommissionens anbefalinger og udruller ladestandere på markedsvilkår.

Det kan blive tyndt med ladestandere i landområderne. | Foto: Jens Dresling

Landets tyndt befolkede områder risikerer at blive overset, når der i de kommende år skal etableres ladestandere til elbiler.

Det skriver Altinget på baggrund af høringssvar fra Kommunernes Landsforening og Landdistrikternes Fællesråd til et lovforslag om, at udrulning af el-ladestandere skal udrulles på markedsvilkår.

Her lægges der op til, at private aktører skal etablere ladestandere, men da der i landets yderområder givetvis vil være en lavere aktivitet ved disse, vil det ikke være lige så attraktivt at etablere ladestandere dér som i områder med mange mennesker, lyder argumentet.

"For så vidt angår kommunernes opgave med udrulning af ladestandere på offentlige arealer bemærkes det, at tilskudsmulighederne, både i form af statslige puljer og ved indtjening via tildeling, ikke er tilstrækkelige til at sikre en landsdækkende ladeinfrastruktur," skriver KL blandt andet i høringssvaret ifølge Altinget.

De to interesseorganisationer foreslår derfor, at landets kommuner gives videre beføjelser i forhold til tilskudsordninger til etablering af ladestandere.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier