PolicyWatch

Sygeplejerske-konflikt kan være slut lørdag

Regeringen vil søge at få hastebehandlet lovindgreb, der skal afslutte sygeplejerskernes strejke. Lovforslaget vil følge forligsmandens mæglingsforslag. (Opdateret)

Beskæftigelsesministeren og sundhedsministeren præsenterer lovindgrebet. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen har besluttet at afslutte sygeplejerskernes strejke ved et lovindgreb. Det oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde onsdag aften.

Et lovindgreb skal gennem Folketinget. Ifølge Peter Hummelgaard vil lovforslaget blive fremsat torsdag med henblik på, at det kan træde i kraft lørdag.

Hvis lovforslaget skal hastebehandles, kræver det dispensation fra tre fjerdedele af Folketinget.

Lovforslaget vil følge det mæglingsforslag, som forligsmanden kom frem til, oplyser beskæftigelsesministeren.

Mæglingsforslaget blev i sin tid afvist af sygeplejerskernes medlemmer.

Regeringen begrunder behovet for et indgreb med, at sundhedsvæsnet ikke kan holde til, at en andel af sygeplejerskerne strejker.

"Lige nu der kører vores planlagte operationer på halv kraft, og det siger sig selv, at sundhedsvæsenet kan ikke fungere i så lang tid på halv kraft," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

"For hver uge konflikten får lov til at fortsætte, forlænger man puklen af behandlinger med 10 uger. Det påvirker 200.000 patienter," siger han.

Selv om regeringen tidligere har afstået sig fra at blande sig i konflikten, er det nu nødvendigt, fremgår det på pressemødet.

Det skyldes, at begge parter har meldt ud, at der er ikke udsigt til en løsning, fortæller beskæftigelsesministeren.

"Det er klart, at når de siger det er udsigtløst, og det med alles øjne kan ses, at det er udsigtsløst, må vi også på et tidspunkt drage den kedelige konsekvens af det," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Og regeringen har den klare opfattelse, at der ikke er et "blokerende mindretal" i Folketinget imod lovindgrebet i sygeplejerskernes konflikt, siger Peter Hummelgaard.

Beskæftigelsesministeren indkalder til møde i sygeplejekonflikt

Regeringen vil afslutte konflikt med lovindgreb

Medier: Minister klar til indgreb i sygeplejerskers strejke 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier